Artykuł pochodzi ze strony: www.piwzawiercie.av1.pl

Adres artykułu: www.piwzawiercie.av1.pl/artykuly/97

Pracownia badania mięsa na obecność włośni

Kryteria przyjęcia próbek do badań: 

Próbki do badań są przyjmowane po uzgodnieniu telefonicznym z daną pracownią / gabinetem weterynaryjnym.

Próbki mięsa przyjmowane są w Powiatowym Inspektoracie Weterynarii w Zawierciu od poniedziałku do piątku włącznie, natomiast badane są w poniedziałki, środy i piątki od godziny 12.00.

Próbki mięsa do badania na obecność włośni są przyjmowane także  w gabinetach na terenie powiatu :

1) Gabinet Weterynaryjny Anna Zawadzka 42-400 Zawiercie ul. Królowej Jadwigi 15.
Poniedziałek-Piątek. 10:00 - 14:00, Sobota:10:00 - 11:00. Tel. 502558828

2) Gabinet Weterynaryjny Robert Pelon, Stanisław Bem 42-436 Pilica ul. Kościuszki 59; Poniedziałek-Sobota godz.17:00-20:00; tel.608695532
 
3) Gabinet Weterynaryjny- Usługi sanitarno-weterynaryjne  lek. wet. Włodzimierz Kuczera
42-445 Szczekociny ul. Ogrodowa 1; Poniedziałek i Piątek godz.7:00 - 12:00. Tel. 603670810 / 516563005

 

Sposób pobierania próbek do badania mięsa na obecność włośni oraz zasady dostarczania próbek do urzędowego lekarza weterynarii

Zlecenie na wykonanie badań mięsa na obecność włośni referencyjną metodą wytrawiania zgodną z normą PN-EN ISO 18743:2015-11